Adventureland in Disneyland Paris - Foto: © Disney

In Adventureland liggen verschillende spannende ‘trails’. Volg ze en je komt uit op een vol Oosters marktplein, in het dichte oerwoud, in een vurig gevecht tussen piraten of in een Afrikaans dorpje.

Een drukke Oosterse bazaar vormt de toegang tot Adventureland. Eén stap binnen de imposante stadspoort en je voelt je onmiddellijk in de wereld van Aladdin en Duizend-en-één nacht. Op Adventure Isle kun je de donkere grotten achter Skull Rock – de uit de rots gehouwen doodskop – ontdekken, aan boord gaan van een piratenschip bij Pirates’ Beach of de 27 meter hoge boom La Cabane des Robinson beklimmen.

Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Adventureland bestaat uit ontelbare exotische plekken. Afhankelijk van welk spoor je volgt waan je je op de Afrikaanse savanne, in de Aziatische jungle, in een door piraten belegerd dorpje aan de waterkant of aan de rand van een archeologische opgraving.

In Pirates of the Caribbean raast je bootje van een waterval en beland je midden in een zeeroversgevecht op de oceaan. Nog spannender is een razendsnelle rit door de ruïnes van Indiana Jones and the Temple of Peril. Deze achtbaan laat je één keer finaal over de kop gaan.

Achtbaan Indiana Jones and the Temple of Peril in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Attracties in Adventureland

Indiana Jones and the Temple of Peril
Vlieg door scherpe bochten en over de kop in deze achtbaan die gebouwd is op de overblijfselen van een hindoetempel. Je ontdekkingsreis begint in het kamp van een archeologisch onderzoeksteam.

Pirates of the Caribbean
Pirates of the Caribbean is een klassieker in alle Disney-parken. Tijdens je vaartocht – die ook twee steile afdalingen bevat – beland je midden in een brute aanval van piraten en weet je ternauwernood weg te komen uit de gigantische ontploffing van een wapenarsenaal. In Pirates of the Caribbean staan 124 bewegende audio-animatronics: 72 mensfiguren en 52 dieren.

La Cabane des Robinson
Op Adventure Isle staat een 27 meter hoge kunstboom die je kunt beklimmen. Boven in de boom kom je in La Cabane des Robinson terecht, de zelfgebouwde boomwoning van de gestrande Zwitserse familie Robinson.

Adventure Isle
Rondom de gigantische boom van de familie Robinson ligt Adventure Isle, een avontureneiland met touwbruggen, grotten, kronkelige paadjes en uitkijkpunten.

Pirate Galleon
Aan de waterkant van Adventure Isle – naast de schedelrots Skull Rock – ligt Pirate Galleon, het piratenschip van kapitein Haak. Verken vanaf het dek de omgeving of dwaal door het gangendoolhof in de rots naast het schip.

Pirates’ Beach
Naast het piratenschip van kapitein Haak liggen twee speeltuintjes waar kinderen tot tien jaar even heerlijk kunnen ravotten.

Le Passage Enchanté d’Aladdin
Op de Oosterse marktplaats van de bazaar vind je Le Passage Enchanté d’Aladdin. Met verschillende diorama’s wordt het bekende verhaal van Aladdin en de Geest verteld.

■ Handige info over Disneyland Paris