Discoveryland in Disneyland Paris - Foto: © Disney

In Discoveryland ga je terug naar de toekomst. Vliegen met tweepersoons raketjes, afgeschoten worden naar de maan en de bodem van de oceaan verkennen met een onderzeeboot, zo zagen de visionairs van het verleden de toekomst. En die beleef je in Discoveryland.

Hoe zagen visionairs honderdvijftig jaar geleden onze toekomst? Dat is het thema van Discoveryland. De architectuur, het decor en het landschap zijn geïnspireerd op de visie van futuristen en dromers als de Italiaanse Leonardo da Vinci, de Franse Jules Verne en ook de Amerikaanse George Lucas.

Discoveryland in Disneyland Paris - Foto: © Disney

In Discoveryland kun je de onderwaterwereld van kapitein Nemo verkennen in Les Mystères du Nautilus of op reis gaan naar de verste einden van de Melkweg, aan boord van Hyperspace Mountain. Klim in de Machines Volantes, de ‘vliegende machines’ van Orbitron, of stap in een ruimteschip dat een spion in veiligheid moet brengen in het op Star Wars van George Lucas geïnspireerde Star Tours. Verdedig het speelgoed uit Toy Story tegen de kwaadaardige keizer Zurg in Buzz Lightyear Laser Blast.

Discoveryland in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Videopolis, het grootste overdekte entertainmentpodium van het park, wordt gemarkeerd door een gigantische zeppelin. En Autopia – de minisnelweg met honderdtwintig autootjes in de stijl van de jaren vijftig – is voor veel kinderen het hoogtepunt van Discoveryland. Ook heel geliefd bij kinderen - én volwassenen - is de muzikale 4D-film Mickey’s PhilharMagic in het Discovery Theater.

Space Mountain in Discoveryland in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Attracties in Discoveryland

Star Wars Hyperspace Mountain
De treinen van Hyperspace Mountain worden aan de buitenkant van het markante gebouw door het kanon Columbiad afgeschoten naar boven. Dan duik je een donkere achtbaan in die drie keer over de kop gaat, allemaal om de Rebel Alliance van de uit de Star Wars-films befaamde Admiraal Ackbar behulpzaam te zijn. Je ziet asteroïdenvelden en kometen, behalve als je tijdens de razendsnelle rit je ogen dicht hebt natuurlijk.

Buzz Lightyear Laser Blast
Mik vanuit je eigen Starcruiser met een Astro Blaster op de 88 doelen die je onderweg tegen komt. Buzz Lightyear moedigt je aan, want er staat veel op het spel: de gemene keizer Zurg moet verslagen worden. Onderweg verdien je punten en werk je je weg omhoog van Star Cadet tot Galactic Hero.

Star Tours, The Adventures Continue
De populaire filmreeks Star Wars was de inspiratie voor Star Tours, The Adventures Continue. In deze vluchtsimulator – de Starspeeder – help je de menselijke robot C-3PO en zijn maatje R2-D2 om een spion veilig terug te brengen naar de Rebel Alliance. Elke driedimensionale ruimtevlucht verloopt anders omdat de computer steeds een wisselende combinatie van avonturen maakt. 

■ Het succes van Star Wars

Orbitron
In de bronzen ruimtescheepjes van Orbitron kun je zelf met een pookje je vlieghoogte bepalen. Om je heen draaien de planeten van de Melkweg.

Videopolis
Theater Videopolis is een prachtig bouwwerk, ook als er geen voorstelling op het toneel staat de moeite van het bezoeken waard. Het theater heeft een eigen counterrestaurant: Café Hyperion verkoopt friet, hamburgers en salades. Kijk voor de shows in het entertainmentprogramma dat je bij de ingang van het park gratis kunt meenemen, of in de app van Disneyland.

Autopia in Discoveryland in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Autopia
Zo zag men in het verleden de toekomst: brede snelwegen met futuristische gebouwen. In Autopia kun je zelf deze ‘moderne’ snelweg berijden.

■ Autopia wordt hybride

Les Mystères du Nautilus
Breng een bezoek aan de onderzeeër van kapitein Nemo en bekijk de wondere onderwaterwereld. Les Mystères du Nautilus is gebaseerd op het boek 20.000 Mijlen onder zee van Jules Verne.

Disneyland Railroad Discoveryland Station
Boven de ingang van Star Tours bevindt zich het treinstation van Discoveryland. De stoomtrein brengt je snel naar de uitgang van het park, bij Main Street, U.S.A. Blijven zitten tot Frontierland of Fantasyland kan ook. Of je rijdt een volle ronde, tot je weer terug bent in Discoveryland Station.

Discovery Theatre
Het Discoveryland Theatre naast Star Tours huisvest de populaire 4D-film Mickey's PhilharMagic. In deze voor Europa nieuwe attractie nemen Mickey en Donald de gasten mee in de wondere wereld van grote Disney-klassiekers als Aladdin, De Kleine Zeemeermin en The Lion King. De onbeheerste Donald zorgt er op het grote scherm van het Discovery Theater voor dat de show ontaardt in een muzikaal pandemonium. 

■ Praktische informatie