Disney Village bij avond - Foto: (c) Disney

Een hamburger verorberen in een ‘back to the fifties’-restaurant of in het regenwoud. Cowboys en indianen aanmoedigen in een grote arena en hoog de lucht in in een luchtballon. Gamen, een filmpje pakken, een voetbalwedstrijd bekijken en oneindig shoppen, het kan allemaal in Disney Village.

Net buiten de poorten van het Disneyland en Walt Disney Studios ligt Disney Village. Wie in één van de Disney-hotels logeert, wandelt op weg naar de themaparken door het entertainmentdorp heen. Wie in andere hotels verblijft, de auto geparkeerd heeft op het parkeerterrein of met het openbaar vervoer komt, ziet Disney Village liggen. Het markante uitgaansgebied met de grote neonverlichte entreepoort kun je niet missen.

Disney Village is vrij toegankelijk. De restaurants, bars, boetiekjes,bioscopen en gamehal blijven tot middernacht open, dus ook nadat de parken gesloten zijn is er op het Disney-terrein nog volop vertier. Disney Village is ook de vestigingsplaats van Buffalo Bill’s Wild West Show. Dit live spektakel is gebaseerd op een voorstelling met cowboys en indianen die in de late negentiende eeuw Parijs op z’n kop zette. Natuurlijk betreden ook Mickey Mouse en zijn vrienden de arena. Tijdens de unieke show – die al sinds 1992 met succes wordt opgevoerd – geniet je van een Texaanse maaltijd die op je tribunetafel wordt opgediend.

■ Handige info over Disneyland Paris