Het kasteel in Disneyland Park - Foto: (c) Adri van Esch

In Disneyland word je belaagd door piraten, werpt een sprookjesprinses je een handkus toe, daal je af in de catacomben van een verlaten spookvilla en krijg je een knipoogje van Mickey Mouse.

Halverwege de jaren vijftig van de vorige eeuw bedacht Walt Disney een heel nieuw pretpark en hij noemde het Disneyland. Het themapark bij Los Angeles opende op 17 juli 1955 de poorten en de hele wereld stond versteld. Rondom het fantasierijke kasteel van Doornroosje had de bekende filmmaker allerlei fantasiewerelden bij elkaar gebracht. Bezoekers konden er prinsen en prinsessen ontmoeten, een reis maken door de jungle, oog in oog staan met piraten en natuurlijk op de foto met Mickey en Minnie Mouse.

Een kleine veertig jaar later kwam de fantasiewereld van Walt Disney ook naar Europa. Dertig kilometer ten oosten van Parijs opende op 12 april 1992 Euro Disney. Met niet alleen een Disneyland Park maar ook zeven eigen hotels, een flitsend uitgaansgebied, een golfbaan en sinds 2002 ook filmpark Walt Disney Studios. Volg Magisch Mooi en ga met ons naar Disneyland Paris!

■ Bekijk de aanbiedingen in de hotels van Disneyland Paris

Alice's Labyrinth in Disneyland Paris - Foto: (c) Disney

Het Disneyland Park is het bekendste van de twee themaparken en wordt jaarlijks bezocht door meer dan tien miljoen gasten. Het is daarmee het grootste pretpark van Europa. Disneyland is gebaseerd op het ‘klassieke’ themapark dat Walt Disney halverwege de vorige eeuw zelf ontwierp in Anaheim in Californië.

Vanaf het immense parkeerterrein, uit het station van de RER of de trein, of vanaf één van de vele hotels leidt de weg naar Disneyland door de groene Fantasia Gardens. De kronkelende paden, de fonteinen en watervallen, de bloemperken, de karren met koopwaar, de vrolijke muziek en vooral ook het lichtroze Disneyland Hotel brengen alle gasten meteen in de juiste stemming. Onder het statige hotel aan het einde van de tuin zijn de kassa’s en de entreepoortjes gehuisvest. Treed binnen in het magisch koninkrijk voor een dag vol onvergetelijke belevenissen.

■ Wat kosten tickets voor Disneyland Paris?

Space Mountain in Disneyland Paris

Wandel door de romantische Main Street, U.S.A. naar alle belevenissen. Maak aan de voet van het roze kasteel van Doornroosje de keus welke kant je op gaat. Loop onder de kasteelpoort door naar Fantasyland, het sprookjesland waar Disney-tekenfilmfiguren als Peter Pan, Dumbo, Sneeuwwitje en Pinokkio wonen. Links van het kasteel liggen Frontierland en Adventureland, twee avontuurlijke themagebieden waar om elke hoek iets spannends te ontdekken valt. Of ga naar rechts, naar Discoveryland en ga terug in de toekomst. Beleef adembenemende attracties, bekijk onvergetelijke shows en sla kleurrijke en muzikale parades gade. En ontdek waarom Disneyland een magisch mooi land is!

■ Aanbiedingen in de hotels van Disneyland Paris
■ Bestel hier eenvoudig tickets voor Disneyland Paris