De Disneyland Paris Railroad rijdt Frontierland Station binnen - Foto: © Disney

Ontmoet cowboys, indianen en 999 geesten in Frontierland. In het ruige wilde westen rijd je in een losgeslagen mijntrein, vaar je op een echte Mississippiboot of schiet je op cactussen, grafstenen en bankrovers.

Het robuuste Fort Comstock gaf in het verleden bescherming aan de eerste pioniers. Nu is het houten fort de ingang van Frontierland. Het wilde westen komt er tot leven in het cowboystadje Thunder Mesa en aan de oevers van de Rivers of the Far West.

Loop je langs de rustieke houten gevels van Thunder Mesa rechtdoor, dan kom je bij Big Thunder Mountain. In deze berg kun je een slingerende rit aan boord van een op hol geslagen mijntrein beleven. Aan de rand van de rivier is Thunder Mesa Riverboat Landing, waar de rivierboten Mark Twain en Molly Brown je meenemen voor een reis over het water, langs geisers en rotspartijen, een Indiaans kamp en scènes uit het leven in de Old West.

Phantom Manor en Mark Twain in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Boven op een eenzame heuvel aan de rand van Frontierland ligt het onheilspellende Phantom Manor, het inmiddels verlaten en vervallen landhuis van een rijke mijneigenaar. De geesten van zijn mooie dochter en de mysterieuze aanbidder waarvan zij op haar trouwdag gescheiden werd achtervolgen je.

In Frontierland stap je in het Frontierland Depot op de stoomtrein, bekijk je in het naastgelegen Chapparal Theater een show en beleven kinderen veel speelplezier in Pocahontas Indian Village.

In Big Thunder Mountain Railroad in Disneyland Paris  - Foto: © Disney

Attracties in Frontierland

Big Thunder Mountain Railroad
Door de 33 meter hoge Grote Donderberg racen losgeslagen mijntreintjes. Vanuit het station duik je een donkere tunnel in die onder de Rivers of the Far West door voert. Daarna schieten de achtbaantreinen door mijngangen, grotten en een opslagplaats van buskruit.

Phantom Manor
Stap binnen in de luguber uitziende villa boven op de heuvel en zak even later in een mysterieuze ronde kamer naar beneden, naar de catacomben van landhuis Phantom Manor. Even later voert een ‘doom buggy’ je door de donkere gangen en over de sinistere begraafplaats vol spookachtige verrassingen.

Thunder Mesa Riverboat Landing
Aanlegplaats van de raderboten Mark Twain en Molly Brown. Vaar op deze authentieke replica’s van Mississippiboten om Big Thunder Mountain.

Fort Comstock
In het houten fort bij de entree van Frontierland wordt de geschiedenis van het wilde westen verteld. Je kunt de uitkijktorens beklimmen, een oud kanon bewonderen en door wigwams wandelen.

Pocahontas Indian Village
Indianendochter Pocahontas heeft haar eigen speeldorpje aan de oevers van The Rivers of the Far West, net voorbij Big Thunder Mountain.

Disneyland Railroad Frontierland Depot
Een houten opslagruimte dient als station van de Disneyland Railroad. De stoomtrein brengt je naar Fantasyland, Discoveryland of naar de in- en uitgang van Disneyland Park

The Chaparral Theater
In het grote Chaparral Theater naast het treinstation van Frontierland staan elk seizoen nieuwe muzikale producties op de planken. Kijk in het gratis entertainmentprogramma of op de app van Disneyland Paris of en welke voorstelling geprogrammeerd staat en wat de aanvangstijden zijn.

Rustler Roundup Shootin’ Gallery
Test in de ouderwetse schiettent Rustler Roundup Shootin’ Gallery je vaardigheden als cowboy. Om te schieten op cactussen, grafstenen en bankrovers moet je wel extra betalen; deze attractie is niet bij de entreeprijs inbegrepen.

■ Handige info over Disneyland Paris