The Forest of Enchantment - Foto: © Disney

Disneyland Paris krijgt twee nieuwe shows: The Forest of Enchantment in het voorjaar en Mickey and the Magician vanaf de zomer.

Er komen twee spiksplinternieuwe voorstellingen naar Disneyland Paris. De show The Forest of Enchantment staat in het voorjaar op de planken van het Chaparral Theater van Disneyland Park. De andere show is een langer leven beschoren: er staat voorlopig geen einddatum gepland voor Mickey and the Magician.

The Forest of Enchantment

The Forest of Enchantment – of in het Frans: La Fôret de Enchantement – wordt omschreven als ‘een muzikaal Disney-avontuur’. De show gaat op 10 februari in première in het Chaparral Theater in Frontierland in het Disneyland Park. De Disney-figuren verkennen een betoverd bos vol verrassingen. Ze ontmoeten er vriendelijke bosgeesten die de lente aankondigen. Een verteller vertelt met behulp van verschillende scènes over de geheimen van het woud. In de muzikale show zijn hoofdrollen weggelegd voor Pocahontas en John Smith, Baloe en koning Lowietje uit Jungle Boek, Tarzan, Rapunzel en Flynn Rider en Merida uit de animatiefilm Brave. The Forest of Enchantment loopt tot en met 8 mei.

■ The Forest of Enchantment brengt Pocahontas terug

Mickey and The Magician - Foto: © Disney

Mickey and the Magician

Vanaf 2 juli is in Studio 3 in Walt Disney Studios Park de show Mickey and the Magician te bewonderen. De voorstelling vervangt AniMagique, een geliefde show die vanaf de opening van het filmpark in 2002 in Studio 3 op de planken stond. In Mickey and the Magician heeft Mickey Mouse de taak gekregen om het atelier van een grote tovenaar op te ruimen. Ter plekke droomt hij er van zelf een succesvolle tovenaar te worden. Mickey gaat volledig op in zijn droom. In zijn fantasie krijgt hij bezoek van Geest uit de film Aladdin, van Assepoester en haar goede fee, de sterren van Belle en het Beest en van Rafiki uit de Leeuwenkoning.

■ Naar Walt Disney Studios Park