The Forest of Enchantment in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Het bos en de natuur staan centraal in de muzikale show The Forest of Enchantment. De voorstelling betekent de rentree van Pocahontas in Disneyland Park.

Disneyland Park heeft een nieuwe show: La Forêt de l’Enchantement. Of, voor wie liever de Engelse naam heeft: The Forest of Enchantment. Volgens het pretpark is de voorstelling ‘une aventure musicale Disney’ of ‘a Disney musical adventure’. Alles samengevat in helder Nederlands: Het Betoverde Bos, een muzikaal Disney-avontuur.

The Forest of Enchantment in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Binding met de natuur

Wie de musicalachtige show wil zien, moet niet te lang wachten. Heel uitzonderlijk is de voorstelling nog geen drie maanden te zien, van 10 februari tot en met 8 mei 2016. Het muzikale spektakel heeft een plekje gekregen in het Chaparral Theater in Frontierland. Niet zonder reden, zeggen de makers, want dat theater ligt in een bosrijk gedeelte van het themapark. “We wilden een verhaal creëren dat een sterke verbinding heeft met de natuur”, vertelt regisseur Christophe Leclercq. “Het Chaparral Theater was daarvoor de beste plek.”

■ Bekijk de aanbiedingen in de hotels van Disneyland Paris

The Forest of Enchantment in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Dennenbomen en bananenbladen

Om de natuur van buiten naar binnen te laten doorlopen werden aan het decor van het theater 63 dennenbomen van vier meter hoog toegevoegd. De scène rond de Disney-film Jungleboek wordt omlijst met enorme bananenbladen. Tijdens het gedeelte waarin Rapunzel de hoofdrol speelt schitteren 228 lantaarns op het podium.

Pop-up boek

Het decor van La Forêt de l’Enchantement is vormgegeven als een levensgroot pop-up boek. Bij elke bladzijde die wordt omgedraaid wordt een nieuw stukje natuur onthuld. Voor het bijzondere decor schakelde decorontwerper Yves Ollier schrijver en tekenaar Matthew Reinhart uit New York in. Reinhart is een illustrator die zich gespecialiseerd heeft in pop-up boeken.

■ Overal shows en entertainment

The Forest of Enchantment in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Rentree van Pocahontas

Disney wil met de show een ode brengen aan de natuur en het bos. La Forêt de l’Enchantement betekent de terugkeer van Pocahontas in Disneyland Paris. De vrijgevochten indianenvrouw was de eerste Disney-heldin die in het in mei 1996 geopende Chaparral Theater stond. Pocahontas The Show werd tot eind augustus 1999 in het toen nog niet overdekte theater opgevoerd. Bij haar rentree dit voorjaar wordt Pocahontas opnieuw begeleid door John Smith. In de voorstelling zijn ook rollen weggelegd voor Baloe en Koning Lowietje uit Jungleboek, Tarzan, Merida, Rapunzel en Flynn Rider. Zij zingen de legendarische liedjes uit hun films, terwijl een verteller de scènes aan elkaar praat en dansers en luchtacrobaten zorgen voor een wervelende voorstelling.

The Forest of Enchantment in Disneyland Paris - Foto: © Disney

50 kostuums, 50 hoofddeksels

Aan de energieke voorstelling werken negentien artiesten mee. Zij kwamen als beste uit de audities, waaraan 296 kandidaten meededen en die werden gehouden in Parijs en Londen. In het Atelier Couture van Disneyland Paris werkten twintig mensen twee maanden lang aan de vijftig kostuums van de show. Elk kostuum is geïnspireerd op de natuur. Over dat thema werd in workshops gebrainstormd, wat onder meer elf heel speciale ontwerpen voor hoeden opleverde. Al die hoofddeksels werden in vier of vijf maten gerealiseerd. Zo ontstond een collectie van ruim vijftig hoeden. Voor de hoeden en de kostuums werd in totaal achthonderd meter stof gebruikt.

■ Wat kosten tickets voor Disneyland Paris?

The Forest of Enchantment in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Bekende Disney-liedjes

De muziek werd bedacht door de huiscomponist van Disneyland Paris, Vasile Sirli. Hij zocht samenwerking met het Amerikaanse componistenpaar Gordon en Lisa Goodwin, winnaars van een Grammy Award. Zij schreven een origineel nummer voor de show waarbij zij trouw bleven aan de van hen bekende Swing Jazz-stijl. Ze bewerkten ook de liedjes uit de Disney-films die tijdens de show worden opgevoerd. De muziek werd gespeeld door een orkest van veertig musici en opgenomen in de beroemde Capitol Studios in Hollywood. In deze historische studio lieten Frank Sinatra, Nat King Cole, Ray Charles en de Beach Boys hun sporen achter.

The Forest of Enchantment is tot en met 8 mei 2016 vijf keer per dag te zien in The Chaparral Theater in het hart van Frontierland in Disneyland Park

■ Naar Disneyland Park