Newport Bay Club in Disneyland Paris heeft voortaan 4 sterren - Foto: © Disney

Na een complete renovatie die twee jaar duurde straalt Newport Bay Club als nooit tevoren. Het immense maritieme hotel werd voor de grootscheepse vernieuwing beloond door het nationaal verkeersbureau van Frankrijk: Newport Bay Club kreeg een extra ster en mag zich nu trots een viersterrenhotel noemen.

In oktober 2013 begon een grootscheepse renovatie van Newport Bay Club, met meer dan duizend kamers het grootste hotel van Disneyland Paris en een van de grootste van Europa. Het project werd in twee fases aangepakt: eerst werden 524 kamers in de oostvleugel geheel vernieuwd, evenals het zwembad, de fitnessruimte, de keukens en de twee restaurants Cape Cod en Yacht Club. De tweede fase omvatte alle kamers in de westvleugel, de gangen, receptie en bars.

Newport Bay Club in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Gepromoveerd

De volledige renovatie van het hotel werd kortgeleden afgerond en nu al werpen de inspanningen hun vruchten af. Hotel Newport Bay Club werd op 8 maart 2016 gepromoveerd van een driesterren- naar een viersterrenhotel. De nieuwe classificatie is afgegeven door het onafhankelijke Atout France, het officiële nationale verkeersbureau van Frankrijk.

246 criteria

Om in aanmerking te komen voor een extra ster moest het hotel voldoen aan liefst 246 criteria, onder meer op het gebied van kamergrootte, omvang van de publieke ruimtes, roomservice, dienstverlening aan mindervaliden en aanwezigheid van wifi. Geen kleine uitdaging voor een hotel van deze grootte.

■ Bekijk de aanbiedingen in hotel Newport Bay Club

Het zwembad van hotel Newport Bay Club in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Het kleinste detail werd gecheckt

Nadat de aanvraag voor de herbeoordeling van de classificatie was ingediend, bezochten een mystery guest en controleurs het hotel om zelfs het kleinste detail te checken. Er werden bijvoorbeeld 66 kamers nagemeten, het aantal balkons werd geteld en zelfs het aantal liften werd genoteerd. De installaties van de zwembaden en de restaurants werden getest, de gastvrijheid van de castmembers werd beoordeeld en de kennis van de medewerkers werd getoetst aan de hand van een serie vragen. “De inspecteur gaf ons nadien een compliment voor de kwaliteit van het hotel en de faciliteiten, en voor de excellente service van ons personeel”, vertelt hotelmanager Marco Bernini trots.

Een gastenkamer in de Compass Club in hotel Newport Bay Club in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Compass Club

Volgens Atout France voldoet Newport Bay Club aan alle vereisten voor een viersterrenhotel. In de afgelopen twee jaar werd de service op een nog hoger peil gebracht, kwamen er nieuw bedlinnen en nieuwe badhanddoeken, werd het ontbijt verbeterd en kwam er een nieuwe exclusieve verdieping met suites, de Compass Club. De viersterrenstatus van Newport Bay Club – of in Disney-jargon ‘vier sleutels’ – wordt elke vijf jaar aan een nieuwe inspectie onderworpen. Het hotel heeft nu hetzelfde viersterrenniveau als hotel New York

■ Boek een magisch mooi verblijf in Newport Bay Club