De locatie van Vapiano in Disney Village - Foto: © Adri van Esch

In het voormalige pand van Nex Games in Disney Village komt een vestiging van de populaire restaurantketen Vapiano. Vapiano serveert verse Italiaanse maaltijden als pasta, risotto, salades en pizza.

Vapiano verovert in sneltreinvaart Europa. De restaurantketen die Italiaanse gerechten voor de ogen van de gasten bereidt stamt oorspronkelijk uit Hamburg, waar in 2002 het eerste filiaal werd geopend. Nu heeft de keten al 150 vestigingen in 28 landen. De meeste filialen liggen in Europese steden; Vapiano is in zeventien Europese landen gevestigd. Nederland telt zeven restaurants van Vapiano: twee in Amsterdam, twee in Rotterdam en een in Den Haag, Eindhoven en Tilburg. België heeft nog geen Vapiano-restaurants.

Chi va piano

Vapiano voert als motto: ‘Chi va piano, va sano e va lontano’, wie rustig en ontspannen leeft, leeft langer en in goede gezondheid. De woorden ‘va’ (Italiaans voor ‘gaan’) en ‘piano’ (‘langzaam’) vormen samen de naam van de restaurantketen.

■ Eten en drinken in Disney Village

Het interieur van Vapiano

Groeien in Frankrijk

Vapiano heeft momenteel zes vestigingen in Frankrijk: twee bij Parijs, een in Nantes, Straatsburg, Lyon en Marseilles. De ambitie van het van oorsprong Duitse bedrijf is om elk jaar vijf of zes nieuwe filialen in Frankrijk te openen. De eerstvolgende Vapiano komt in Disney Village, het uitgaansgebied van Disneyland Paris.

1000 vierkante meter

Vapiano wordt de veertiende eetgelegenheid in Disney Village. In het duizend vierkante meter grote restaurant komen lange eikenhouten tafels te staan waar de gasten met elkaar eten. Op het menu staan pasta, pizza, antipasti en salade, die rechtstreeks bij de chef-kok midden in het restaurant kunnen worden besteld. De pasta en de dolci worden bij Vapiano dagelijks vers gemaakt in de open ‘manifattura’. Het pizzadeeg, de sauzen, dressings en pesto worden in elke vestiging ter plekke bereid.

De locatie van Vapiano in Disney Village - Foto: © Adri van Esch

In gebouw van Nex Games

Het nieuwe filiaal van Vapiano komt in het voormalige gebouw van Nex Fun Games & Bowling. Dit grote pand met twee verdiepingen ligt achter The World of Disney en de Gaumont-bioscopen, aan de tweede straat die Disney Village rijk is. Dit straatje aan de buitenkant van het entertainmentgebied is nooit tot wasdom gekomen omdat een echte publiekstrekker ontbrak. Ook de games in de Nex Arcade trokken te weinig bezoekers, wellicht brengt een populair restaurant als Vapiano daar verandering. Vapiano heeft wel een extra handicap: het ligt buiten de veiligheidszone waardoor gasten die vanaf de themaparken komen steeds door de security check moeten. Vapiano in Disney Village opent in de zomer van 2016.

■ Speciale reisaanbiedingen van Disneyland Paris