La Cabane des Robinson in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

La Cabane des Robinson – de imposante boomhut van de familie Robinson – wordt compleet gerenoveerd.

De Disneyodendron Semperflorens Grandis is om twee redenen bijzonder: ten eerste omdat het met 27 meter de grootste boom in Disneyland Paris is. En ten tweede omdat het de enige boom in Europa is die compleet gerenoveerd wordt. Acht maanden lang wordt er flink getimmerd en geschilderd aan de boom die het thuis is van de Zwitserse familie Robinson.

Wirwar van trappen en gangen

De gigantische boom midden op Adventure Isle huisvest een wirwar van trappen, gangen en balustrades. Eenmaal boven kunnen bezoekers het huis van de gestrande Robinsons bewonderen: hun keuken, bibliotheek en slaapkamers, allemaal ingericht met aangespoelde voorwerpen. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend: heel Adventureland en Disneyland Park ligt aan je voeten.

■ Disneyland renoveert attracties

La Cabane des Robinson in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Volledige renovatie

In januari begonnen werklieden en imagineers aan de volledige renovatie van de boom. De tweehonderd meter lange trap naar de boomhut van de schipbreukelingen wordt helemaal vernieuwd. Voor het vervangen van de hekwerken en balkons wordt echt hout gebruikt.

Waterrad en katrollen

In de kamers in ‘la cabane’ van de familie Robinson worden duizend accessoires geschilderd in de eigen werkplaats van Disneyland Paris, of vervangen door nieuwe. Alle lichtornamenten in en om de boom – 223 in totaal – worden vervangen door LED-lampen. Het iconische waterrad en het katrollensysteem dat vers water naar de boomhut hoog tussen de takken brengt worden eveneens vernieuwd.

■ Naar Adventureland

Het oorspronkelijke ontwerp voor Adventureland in Disneyland Paris - Artist impression: © Disney

Vegetatie en grotten

Adventure Isle, het dichtbegroeide eiland waarop de boom staat, wordt ook aangepakt. De vegetatie wordt teruggebracht naar de situatie zoals de imagineers die bijna een kwart eeuw geleden schetsten. De elf watervallen op het eiland worden vernieuwd en de rotsen rond de boom worden grotendeels vervangen. In de grotten op Adventure Isle komt nieuwe verlichting en het avontuurlijke grottenstelsel wordt beter toegankelijk gemaakt voor mindervaliden.

Vanaf 10 september 2016 is het weer mogelijk La Cabane des Robinson te beklimmen en de grotten te ontdekken.

■ Bekijk de aanbiedingen van Disneyland Paris