De Disneyland Paris Boutique op vliegveld Charles de Gaulle in Parijs - Foto: © Disney

In navolging van andere Disney-parken heeft ook Disneyland Paris nu een eigen winkel op de dichtstbijzijnde internationale luchthaven. Op Roissy Charles de Gaulle kun je vlak voor vertrek nog (extra) souvenirs van de themaparken kopen.

Wie op de terugreis van een vakantie in Walt Disney World in Florida nog een laatste (extra) souvenir wil kopen, kan daarvoor nog terecht op de luchthaven van Orlando. Daar heeft het Disney-resort twee eigen winkels: The Magic of Disney en Disney’s EarPort. Voor als je net voordat je het luchtruim kiest nog een magneet, pin, T-shirt of mok wilt kopen. Datzelfde kan op het vliegveld van Hongkong, daar bevindt zich in terminal 1 de winkel The Magic of Hong Kong Disneyland.

Off-site boetiek

Disneyland Paris had tot enkele maanden geleden geen eigen shop op het belangrijkste vliegveld van Parijs, maar daar is nu verandering in gekomen. In terminal 2A van luchthaven Charles de Gaulle – naast gate 45 – lokt de Disneyland Paris Boutique met allerlei souvenirs waar het parklogo op staat. Het is de eerste shop van het pretpark buiten het eigen terrein in Marne-la-Vallée. Parijs kent al wel een Disney Store met een verkoophoekje gereserveerd voor Disneyland Paris – aan de Avenue des Champs-Élysées 44 – maar een complete ‘off-site’ boetiek gewijd aan de themaparken was er nog niet.

■ Shoppen in Disneyland Paris

De Disneyland Paris Boutique op vliegveld Charles de Gaulle in Parijs - Foto: © Disney

Kasteel van Doornroosje

De winkel op luchthaven Roissy Charles de Gaulle is niet alleen bedoeld om vertrekkende bezoekers van het resort nog een laatste kans te geven souvenirs te scoren, de shop wil ook vakantiegangers attent maken op Disneyland Paris en hen overhalen een bezoek te brengen aan de attractieparken. De pui van het verkooppunt wordt gedomineerd door een opvallende, ruim vijf meter hoge replica van het roze kasteel van Doornroosje.

Koffers en knuffels

Het aanbod is Disneyland Paris Boutique is afgestemd om de miljoenen reizigers die de luchthaven aandoen. Er is een hoek met koffers en tassen, een gedeelte met mokken en eetgerei en er is een kast met aandenkens van Parijs. Een gedeelte van de shop is gewijd aan nieuwe Disney-films en -successen, zoals Frozen, Star Wars en de Disney-prinsessen. Vanzelfsprekend heeft de boetiek ook Disney-knuffels in het assortiment.

Uitdaging op de airport

Charles de Gaulle is ook de luchthaven waar de Chinese miljardair Wang Jianlin Disney wil uitdagen. Zijn multinational Wanda Group wil bij het vliegveld een gigantisch toeristisch complex bouwen. EuropaCity, met naast een pretpark ook een groot winkelcentrum, moet in 2024 openen. Voorlopig is het op de airport echter 1-0 voor Disney.

■ Chinese miljardair daagt Disney uit