Fantasia Gardens en het Disneyland Hotel in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Niet alleen in Disneyland Park vinden op veel plekken renovatiewerkzaamheden plaats, ook buiten het themapark wordt achter schuttingen gewerkt aan de verfraaiing van het resort. Fantasia Gardens wordt volledig gerenoveerd.

Fantasia Gardens zijn de sprookjesachtige tuinen die leiden naar het magische koninkrijk van Disney bij Parijs. Bezoekers betreden de schuin aflopende tuinen vanaf Disney Village, gaan over de in een tunnel gelegen sporen van de RER en TGV en lopen vervolgens richting het imponerende Disneyland Hotel en de entree van het themapark.

Het Disneyland Hotel en Fantasia Gardens - Foto: © Adri van Esch

Sprookjeswereld

Fantasia Gardens met zijn vijvers, fonteinen, groenpartijen, bloemenborders, trappen en Victoriaanse tuinhuisjes bereidt de gasten voor op de sprookjeswereld die achter de poorten van het park op hen wacht. De komende tijd bereidt Fantasia Gardens de bezoekers tevens voor op de vele renovaties die binnen de parkgrenzen gaande zijn. Ook Fantasia Gardens wordt namelijk volledig gerenoveerd.

Zilveren jubileum

De beslissing om het uitgebreide entreegebied voor de kassa’s van Disneyland Park volledig te vernieuwen werd twee jaar geleden genomen. In het voorjaar van 2017 moet de grootscheepse renovatie van de tuinen helemaal klaar zijn, op tijd voor het 25-jarig bestaan van Disneyland Paris.

■ Welke attracties worden gerenoveerd?

Renovatie van Fantasia Gardens in Disneyland Paris in 1992 - Foto: © Disney

Straatwerk

De vernieuwing van de bekende Disney-esplanade omvat niet alleen het groen, maar ook alle vijvers, fonteinen, watervallen, hekwerken en vloeren. In totaal omvat Fantasia Gardens 1,4 hectare aan straatwerk dat momenteel wordt vervangen door makkelijker te onderhouden, twaalf centimeter dikke tegels afkomstig uit de Bourgogne. Ook de lage stenen muurtjes die overal in de tuinen staan – met een totale lengte van bijna drie kilometer – worden vervangen.

Fantasia Gardens en het Disneyland Hotel in Disneyland Paris in 1992 - Foto: © Disney

Beeldbepalend

Alle trappen in Fantasia Gardens zijn voorzien van antislip en het gebruiksgemak van de drinkfonteintjes is verbeterd, ook voor gasten in een rolstoel. De centrale vijver midden in het gebied, pal voor de entree en het Disneyland Hotel, wordt aangepakt en voorzien van nieuwe fonteinen en waterstralen die zullen worden aangelicht door LED-lampen. De beeldbepalende vijver is eind juli gereed. De complete Fantasia Gardens zal in de lente van 2017 weer net zo stralen als bij de opening op 12 april 1992.

■ Naar Disneyland Park