Discoveryland Theatre Short Film Festival - © Disney

In het Discoveryland Theatre in Disneyland Park worden drie korte animatiefilms van Disney en Pixar vertoond. Op het affiche van het Disney & Pixar Short Film Festival staan Get a Horse, For the Birds en La Luna.

Voor het 4D-theater in Discoveryland in Disneyland Park stonden jarenlang rijen bezoekers voor de producties Captain EO (met Michael Jackson) en Honey, I Shrunk the Audience (gebaseerd op de film Honey, I Shrunk the Kids). Na de dood van Jackson kwam Captain EO nog een aantal jaren terug, maar inmiddels zijn beide driedimensionale films afgeserveerd.

Vierdimensionaal

In afwachting van een grote nieuwe productie presenteert Disneyland Paris in het Discoveryland Theatre drie korte films van Disney en Pixar. Het unieke aan deze films is dat ze in 4D zijn, dus met driedimensionale filmbeelden en aanvullende effecten als bewegingen en licht. Voor het Disney & Pixar Short Film Festival heeft het Franse pretpark gekozen voor de animatiefilms Get a Horse, For the Birds en La Luna.

Get a Horse

In Get a Horse speelt Mickey Mouse de hoofdrol. De stem van de beroemde muis wordt verzorgd door Walt Disney zelf. De zwart-wit film werd in 2013 als een eerbetoon aan de cartoons Het affiche van het Discoveryland Theatre Short Film Festival - © Disneymet Mickey uit de jaren twintig en dertig met de hand getekend. Mickey en Minnie en hun vrienden Karel Paardepoot en Clarabella Koe maken een gezellig muzikaal ritje met de hooiwagen. Plots duikt Boris Boef op; hij heeft een oogje op Minnie. Get a Horse ging in Nederland in première als voorafje bij de film Frozen.

For the Birds

Het tweede filmpje dat vertoond wordt is For the Birds. Deze korte Pixar-productie was in 2000 in de bioscoop te zien in het voorprogramma van de film Monsters & Co. De film – die een Oscar won voor ‘beste korte animatiefilm’ – volgt vijftien vogeltjes zittend op een telefoonkabel. Als een grote vogel tussen de kleintjes op de draad probeert te gaan zitten, ontstaat er een probleem.

La Luna

De laatste driedimensionale film tijdens het Short Film Festival is La Luna, een film uit 2011 over Bambino, een jongen die in een vreemde situatie verzeild raakt. Zijn vader en opa nemen hem mee naar hun werk, in een houten boot ver de zee op. Daar wachten ze tot het donker is. Tot grote verbazing van Bambino klimmen ze via een lange ladder naar de maan, die uit ontelbare stenen sterren blijkt te bestaan. Met een bezem vegen de vader en grootvader van Bambino de sterren één kant op. De maan verandert daardoor van rond en vol naar een sikkel.