Five Guys - Foto: Carlos, Flickr c.c.

Niet alleen het Italiaanse restaurant Vapiano strijkt neer in Disney Village, ook de Amerikaanse hamburgerketen Five Guys krijgt een plekje in het entertainmentcentrum van Disneyland Paris.

Het nogal lege en sfeerloze straatje van Disney Village rechts achter souvenirwarenhuis World of Disney krijgt twee nieuwe restaurants en wordt daarmee nieuw leven ingeblazen. Naast een vestiging van restaurantketen Vapiano, waar pasta, risotto, salades en pizza op het menu staan, komt er ook een Five Guys, een fastfood-restaurant dat hamburgers, hotdogs, french fries en milkshakes serveert.

Tweede vestiging

Five Guys in Disney Village opent begin 2017 en zal 150 zitplaatsen tellen. Het wordt de tweede vestiging van de Amerikaanse hamburgerketen in Frankrijk. Vrij snel na de opening van de vestiging bij Disneyland Paris zullen er ook restaurants opengaan in Gare du Nord en op de Champs-Élysées.

Zoons van oprichters

De eerste vestiging van Five Guys ging in 1986 open. De restaurants met het roodwitte interieur hebben hun naam te danken aan Jim, Matt, Chad, Ben en Tyler, de zoons van oprichters Janie en Jerry Murrell. Naast in thuisland Verenigde Staten heeft de concurrent van McDonald’s inmiddels vestigingen in onder meer Canada, Groot-Brittannië, Ierland en Saoedi-Arabië.