© Disney

Disneyland Park bij Parijs viert in 2017 een bijzondere verjaardag: het pretpark bestaat 25 jaar. Het park zet het zilveren jubileum luister bij met vernieuwde Star Wars-attracties, een gloednieuwe parade en een vernieuwd avondspektakel.

Het zilveren verjaardagsfeest van Disneyland Paris begint op 26 maart 2017. Dan opent Star Tours: The Adventures Continue, een attractie gebaseerd op de ook een kwart eeuw oude Star Tours. De nieuwe reis is driedimensionaal en brengt de gasten naar verschillende intergalactische bestemmingen als Jakku, Hoth, Tatooine en de Death Star. Daar worden zij meegenomen door figuren uit de Star Wars-saga. Het verloop van elke reis is willekeurig en vooraf niet te voorspellen, waardoor elke tocht weer een andere ervaring wordt. Star Wars verovert nog een deel van Discoveryland in Disneyland Park: in het voorjaar van 2017 wordt Space Mountain omgetoverd tot Star Wars Hyperspace Mountain. Bezoekers razen in deze overdekte achtbaan met duizelingwekkende snelheden door het Star Wars-sterrenstelsel.

Paradewagen Ontdek een Nieuwe Wereld voor Disneyland Paris - Beeld: © Disney

Nieuwe parade en shows

Het jubileum wordt verder gevierd met de nieuwe parade Disney Stars on Parade en de show Happy Anniversary Disneyland Paris, waarin Mickey Mouse zoveel mogelijk Disney-vrienden verzamelt voor een groot verjaardagsfeest. Fans van de Disney-prinsessen kunnen genieten van enkele van hun meest geliefde koninklijke hoogheden tijdens de voorstelling The Starlit Princess Waltz op de Royal Castle Stage naast het kasteel van Disneyland Park.

Disney Illuminations

Als de avond valt, is er nog een nieuwe spectaculaire show: Disney Illuminations. Dit spektakel tovert sprankelende verlichting, projecties en adembenemende speciale effecten op het kasteel van Doornroosje. In deze opvolger van Disney Dreams komen bekende films als The Little Mermaid, Frozen, Beauty and the Beast, Star Wars en Pirates of the Caribbean voor de ogen van de gasten tot leven.

■ Bekijk de aanbiedingen in de hotels van Disneyland Paris