Het Festival van Piraten en Prinsessen in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Van 19 januari tot en met 17 maart 2019 is een 'oude bekende' terug in Disneyland Paris: het Festival van Piraten en Prinsessen. 

Van 19 januari tot en met 17 maart kunnen gasten van Disneyland Paris opnieuw kiezen: horen ze bij de prinsessen of steunen ze de piraten? Tijdens het Festival van Piraten en Prinsessen kunnen bezoekers shows en attracties beleven, Disney-figuren ontmoeten, hun gezichten laten schminken en de jonge gasten kunnen zich verkleden. De bezoekers zijn helden in hun eigen avonturenverhaal: ze kunnen ervoor kiezen om een piraat of prinses te zijn, of beide.

Pirate or Princess: Make your Choice!

Tijdens het festival - dat voor de tweede keer wordt gehouden - worden bezoekers actief bij de show betrokken. Disney Pirate or Princess: Make your Choice! telt liefst ruim 85 artiesten. “Onze gasten worden volledig ondergedompeld in de buitenshow”, vertelt show director Christophe Leclercq. “De bezoekers beslissen over hun team en ze beleven allemaal een ander verhaal, afhankelijk van de keuze die ze maken.”

De twee werelden van de piraten en de prinsessen komen meerdere keren per dag samen. Vanaf beide kanten van de paraderoute komen de piratenparadewagen en de prinsessenwagen en zij stoppen halverwege Main Street U.S.A. om de gasten onder te dompelen in een muzikaal feest. Daarna rijden de wagens naar Central Plaza voor het kasteel van Doornroosje waar ze samenkomen voor een interactief spektakel met de gasten.

Op de kleurrijke prinsessenparadewagen staan Assepoester en Belle en meer recente favorieten, zoals Rapunzel. “Er zijn in totaal negen Disney-prinsessen, waaronder ook Vaiana, en zij zullen worden vergezeld door niemand minder dan Mickey Mouse”, zegt Christophe Leclercq. Ze worden omringd door een groep dansers in kostuums vol bloemen en vieren de wereld van Fantasyland, waar dromen uitkomen.

Het Festival van Piraten en Prinsessen in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Acrobatische bemanning

Aan de kant van de piraten vaart een enorm galjoen door Main Street, U.S.A. Kapitein Haak en Vetje staan aan boord tegenover Peter Pan en Wendy, plus Minnie Mouse in haar beste piraten outfit! “Er zijn ook enkele nieuwe figuren onder deze bemanning, waaronder de held van Disney Junior’s Jake en de Nooitgedacht Piraten.” Een acrobatische bemanning van piraten springt van de ene mast naar de andere of omhoog de lucht in, waardoor deze cruise een vrolijk muzikaal avontuur is dat de geest van Adventureland viert.

Op Central Plaza voor het kasteel van Doornroosje komt iedereen samen. De gasten worden vervolgens uitgenodigd om een kant te kiezen en deel te nemen aan een van de twee routines: Piraten of Prinsessen. Samen met hun favoriete Disney-figuren brengen zij op een speelse melodie een eerbetoon aan het Disneyland Park. “En omdat de show elke dag een paar keer zal plaatsvinden, kunnen de gasten terugkomen en later op de dag van kant wisselen! Beide avonturen bieden iets voor iedereen!”, aldus Christophe Leclercq.

Princess for a Day

De jongste gasten die ervan dromen om op hun favoriete helden te lijken kunnen het hele jaar door kostuums vinden in een aantal winkels in de Disney-parken. Le Coffre du Capitaine in Adventureland is de ideale schuilplaats voor diegenen die de perfecte piraat willen worden, terwijl La Chaumière des Sept Nains in Fantasyland iedereen bekroont die een echte prinses wil zijn. In het Disneyland Hotel kunnen gasten Princess for a Day worden en een sprookjesachtige metamorfose ondergaan Kraampjes waar je je kunt laten schminken zijn overal in het Disneyland Park te vinden. De Merchandise-teams van Disneyland Paris hebben ook een compleet assortiment producten ontwikkeld speciaal voor het Festival van Piraten en Prinsessen.

Een groot aantal Disney-figuren is aanwezig voor foto’s met alle piraten en prinsessen op onder andere hun ontmoetingsplaats op Pirates’ Beach, in de buurt van het galjoen van Kapitein Haak of in het Princess Pavilion vlakbij It’s a Small World. Voor fijnproevers is er de mogelijkheid om te dineren aan de koninklijke tafel van Assepoester in Auberge de Cendrillon of in Captain Jack’s – Restaurant des Pirates, de thuishaven van piraten op zoek naar exotische gerechten, in een Caribische taverne aan het strand.