Concept art uitbreiding Walt Disney Studios - Beeld: © Disney

Met een budget van twee miljard euro wordt Walt Disney Studios uitgebreid met drie nieuwe themalanden, rond de blockbusters van Marvel, Frozen en Star Wars.

Robert A. Iger, grote baas van The Walt Disney Company, heeft een meerjarig uitbreidingsplan aangekondigd voor Disneyland Paris ter waarde van twee miljard euro. Dit deed hij in het gezelschap van de Franse president Emmanuel Macron, in het Palais de l’Elysée in Parijs. Het omvat een transformatie van het Walt Disney Studios Park, waarbij drie nieuwe gebieden met de thema’s Marvel, Frozen en Star Wars worden toegevoegd en tal van nieuwe attracties en live entertainment.

Vertrouwen

Het uitbreidingsplan is één van de meest ambitieuze ontwikkelingsprojecten in Disneyland Paris sinds de opening van het park in 1992 en onderstreept het vertrouwen van The Walt Disney Company in het lange termijnsucces van het resort als symbool van het Disney-merk in Europa.

Geliefde personages

“We zijn heel enthousiast over de toekomst van Disneyland Paris en blijven investeren in haar succes op lange termijn”, stelt Iger. “Het resort is nu al de belangrijkste toeristische bestemming in Europa. Met de ingrijpende uitbreiding zullen we nog meer geliefde personages en verhalen introduceren om zo nieuwe landen, attracties en entertainment te creëren. Zo tillen we niet alleen de ervaring van de gasten tot een hoger niveau, maar scheppen we ook nieuwe kansen voor het toerisme in deze dynamische streek.”

Populairste verhalen

De nieuwe gebieden rond Marvel, Frozen en Star Wars geven een aantal van de populairste verhalen en personages van Disney een plaats in Walt Disney Studios. Ze bouwen verder op het succes van de vieringen ter gelegenheid van de 25e verjaardag van het resort en maken de vakantie-ervaring voor miljoenen Europeanen nog mooier.

Essentiële rol

Disneyland Paris speelt een essentiële rol in het toerisme van de regio: de bestemming mocht sinds 1992 al meer dan 320 miljoen bezoekers ontvangen en is goed voor 6,2 procent van de Franse inkomsten uit toerisme. Het resort blijft zichzelf bewijzen als een krachtige drijfveer van economische en sociale ontwikkeling, met meer dan 16.000 werknemers van 100 nationaliteiten. Deze investering zal de regio nog dynamischer en aantrekkelijker maken en schept tevens ook nieuwe kansen voor Franse en Europese burgers in de toeristische sector.

Nieuw meer

Het meerjarige ontwikkelingsplan zal vanaf 2021 worden uitgevoerd in meerdere fasen, waardoor het Walt Disney Studios Park aanzienlijk wordt uitgebreid. Naast de drie nieuwe gebieden omvat de creatieve visie ook een nieuw meer, dat de focus van de entertainmentervaring wordt en de nieuwe gebieden van het park onderling zal verbinden.

► Walt Disney Studios wordt een echt park

Zilveren jubileum

In het voorjaar van 2017 gaf Disneyland Paris het startschot voor de vieringen van haar 25e verjaardag met nieuw entertainment en nog meer belevingen voor de gasten. Het resort voltooide na twee jaar ook een renovatieprogramma, waarin veel van de klassieke attracties in de parken zijn vernieuwd en gerenoveerd en opende tal van nieuwe entertainmentshows, waaronder Mickey and the Magician. Deze show werd in 2017 bekroond met de prijs voor ‘Beste theaterproductie’ (Best Theatrical Production) van de International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA). Daarnaast ondergingen de hotels van het resort enkele ingrijpende renovaties. Eén daarvan is het Disney’s Newport Bay Club, dat nu een viersterrenhotel is.

Meer Marvel

Disneyland Paris kondigde al plannen aan voor een nieuwe attractie met een Marvel-thema voor Walt Disney Studios Park. Deze attractie – een herthematisering van de donkere achtbaan Rock ‘n’ Roller Coaster Starring Aerosmith – zal deel uitmaken van het nieuwe Marvel-gebied. In 2020 opent het resort de deuren van Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel, een vernieuwing van Disney’s Hotel New York, dat de bezoekers ontvangt in de sfeer van de inspirerende wereld van onder andere Iron Man, The Avengers en Spider-Man. En de zomer van 2018 vindt in Disneyland Paris de Marvel Superhelden Zomer plaats, waar de gasten hun favoriete helden kunnen ontmoeten en kunnen genieten van nieuw live entertainment.

► Marvel op alle Disney-continenten