Halloween: Mickey’s Grote Griezelfeest - Beeld: © Disney

Het jaarlijkse Halloween Festival in Disneyland Paris staat in 2018 volledig in het teken van 90 jaar Mickey Mouse. Met als titel Mickey’s Grote Griezelfeest wordt de bekendste muis uit de geschiedenis van de animatie in de spotlights gezet.

Tijdens Halloween in Disneyland Paris steelt Mickey de show stelen met een gloednieuwe paradewagen die speciaal voor hem is ontwikkeld. Bovendien speelt hij de hoofdrol in de nieuwe attractie Mickey’s PhilharMagic.

Mickey’s Halloween Cavalcade

In de populaire parade Mickey’s Halloween Cavalcade schittert een gloednieuwe paradewagen: Mickey’s Illusion Manor. De beroemde muis toont het publiek zijn goocheltrucs, daarbij geholpen door Kwik, Kwek en Kwak verkleed als zombies. Ook Minnie, Donald, Katrien, Knabbel en Babbel, de Drie Kleine Biggetjes en diverse andere Disney-figuren zijn te zien op hun eigen paradewagens, volledig uitgedost in herfstkleuren.

4D-show Mickey's PhilharMagic - Beeld: © DisneyNieuwe attractie: Mickey’s PhilharMagic

In de voor Europa unieke 4D-film Mickey’s PhilharMagic nemen Mickey en Donald de gasten mee in de wondere wereld van grote Disney-klassiekers als Aladdin, De Kleine Zeemeermin en The Lion King. De onbeheerste Donald zorgt er op het grote scherm van het Discovery Theater voor dat de show ontaardt in een muzikaal pandemonium.

Show met de Disney-schurken

Tijdens Halloween liggen de beroemde Disney-schurken op de loer om Mickey’s vrolijke feestgangers op te schrikken. De schurken nodigen de gasten uit voor hun show It’s Good to be Bad with the Disney Villains! op Castle Stage in het Disneyland Park. Ontmoet de Koningin uit Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, Cruella (101 Dalmatiërs), Kapitein Haak (Peter Pan), de Hartenkoningin (Alice in Wonderland), Jafar (Aladdin), Gaston (Belle en het Beest), Frollo (De Klokkenluider van de Notre-Dame), Dr. Facilier (De Prinses en de Kikker), maar ook de stiefzussen en stiefmoeder van Assepoester: Drizella, Anastasia en Lady Tremaine. Indringer Donald Duck heeft zich verkleed als Maleficent (Doornroosje) en zal zich verstoppen in de show, zodat hij kan meefeesten met de Disney-schurken.

Op de foto met de Disney-schurken

De Disney-schurken staan klaar voor ontmoetingen op verschillende locaties in het Disneyland Park. Zij zijn niet de enigen die in het pretpark hun favoriete seizoen vieren: Minnie, Stitch, Goofy, José Carioca en Panchito Pistoles (Donald’s partners in crime in de film De Drie Cabelleros) en zelfs de Kolderkat uit Alice in Wonderland staan eveneens klaar voor onvergetelijke ontmoetingen.

Monsterlijk gekke decoraties

Tijdens Disney’s Halloween Festival: Mickey’s Grote Griezelfeest is het Disneyland Park versierd met monsterlijk gekke en kleurrijke decoraties. Geesten en pompoenen veroveren Main Street, U.S.A. en Frontierland. Grote, kleurrijke sculpturen vormen ook een belangrijk onderdeel van het feest. En gedurende het hele seizoen kunnen de gasten bij Fuente del Oro Restaurante de marionet van Miguel ontdekken, de held uit de Disney/Pixar-film Coco.

Disney’s Halloween Festival: Mickey’s Grote Griezelfeest vindt plaats van 1 oktober tot en met 4 november 2018. De Grandioze Mickey Mouse Party gaat nog verder tijdens het nieuwe kerstseizoen, ook vol verrassingen.

■ Bekijk de aanbiedingen in de hotels van Disneyland Paris