Kerst in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Het populaire kerstseizoen in Disneyland Paris – van 10 november 2018 tot en met 6 januari 2019 – heet dit jaar Mickey’s Vrolijke Kerstfeest, vanwege 90 jaar Mickey Mouse. De jarige Mickey is het middelpunt van alle evenementen in Disneyland Park en de Walt Disney Studios.

Zodra gasten Disneyland binnenkomen worden zij verwelkomd met een reusachtige kerstboom en sneeuw. Ze kunnen bovendien genieten van de nieuwe 4D-attractie Mickey’s PhilharMagic in Discoveryland. Deze 4D-film is uniek voor Europa. In het Discovery Theater nemen Mickey en Donald de gasten mee in de wondere en muzikale wereld van de grootste Disney-klassiekers, zoals Aladdin, De Kleine Zeemeermin en The Lion King.

Christmas Songtime!

Wie van kerstliedjes houdt, kan genieten van de nieuwe show Christmas Songtime! in het Videopolis Theater in Discoveryland. Elke dag krijgen gasten de kans om op het podium deel te nemen aan de show, samen met Mickey, Minnie, Goofy en de professionele zangers van Disney. Christmas Songtime! is onderdeel van het programma Disney Performing Arts.

Disney’s Christmas Parade

De Christmas Parade maakt een grote comeback en trekt tweemaal per dag door Disneyland Park, met sneeuw die valt in Main Street U.S.A. Mickey en Minnie Mouse, Donald Duck en Goofy gaan voorop in de parade, waarin ook Woody en Buzz Light Year van Pixar’s Toy Story zijn te zien, samen met dansende peperkoekmannen en allerlei andere kersttraktaties.

Magische kerstontmoetingen

Tijdens Mickey’s Vrolijke Kerstfeest kunnen de gasten Marie van de Aristokatten, Dagobert Duck, Peter Pan, Miss Bunny en vele andere Disney-figuren ontmoeten. Ook de kerstman komt naar Disneyland Paris en neemt tot en met 25 december zijn intrek in Meet Mickey Mouse in Fantasyland, waar hij de gasten onthaalt voor een magische ontmoeting.

Mickey’s Magical Christmas Lights

Elke avond worden de duizenden lampjes in de 24 meter hoge kerstboom in het Disneyland Park aangestoken tijdens de betoverende show Mickey’s Magical Christmas Lights met Mickey, Minnie en de kerstman. Zij tellen samen met de gasten feestelijk af tot de betoverende kerstverlichting aan gaat. Om 90 jaar Mickey Mouse te vieren is de kerstboom versierd met nieuwe decoraties en heeft de show een nieuw muzikaal intermezzo, speciaal voor Mickey.

A Merry Stitchmas

Stitch neemt de Royal Castle Stage voor het kasteel van Doornroosje over tijdens de muzikale kerstshow A Merry Stitchmas. Hij doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de gasten veel plezier hebben met Mickey en Minnie, Donald, Katrien en Goofy, op de maat van enkele grote kerstklassiekers.

Kerst in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Kerst in het Walt Disney Studios Park

Voor het tweede jaar op rij viert ook het Walt Disney Studios Park kerst. Na het eerste sensationele seizoen vestigt Mickey’s Big Band Christmas zich in het Animagique Theater in het Walt Disney Studios Park. Deze liveshow is een combinatie van traditionele muziek en typische Disney-magie met een jazzband en energieke tapdansnummers. Een absolute must-see is Mickey’s drumsolo. Minnie is ook te zien in de show, zij droomt ervan om een jazzdiva te zijn.

A surprise for Mickey!

In de nieuwe show A surprise for Mickey! wordt de verjaardag van Mickey voorbereid. Zal Minnie op tijd zijn of moet ze haar Disney-vrienden, en misschien zelfs de gasten, vragen om haar te helpen om Mickey een onvergetelijke verrassing te geven? Deze speciale verjaardagsverrassing gaat ook online, want gasten worden van tevoren uitgenodigd om een speciaal bericht voor Mickey Mouse op hun social media te delen met behulp van de hashtag #SurpriseMickey. Het bericht kan zelfs tijdens de show verschijnen als een extra verrassing voor Mickey. Deze interactieve show vindt meerdere keren per dag plaats op Production Courtyard aan de voet van het Hollywood Tower Hotel.

Goofy’s Incredible Christmas

Gasten kunnen hun dag in Disneyland Paris magisch afsluiten met Goofy’s Incredible Christmas. Deze spectaculaire avondshow maakt gebruik van video mapping technologie en adembenemende special effects op de Twilight Zone Tower of Terror. Mickey en Minnie Mouse nemen de gasten samen met hun vrienden Goofy, Donald Duck en Katrien mee op een reis over spectaculaire landschappen.