The Lion King Jungle Festival in Disneyland Paris - Beeld: © Disney

Deze zomer brengt Disneyland Paris twee veelgeprezen meesterwerken tot leven: van 30 juni tot en met 22 september vindt in het Franse themapark het Lion King & Jungle Festival plaats.

In juli, augustus en september komen twee Disney-klassiekers tot leven. Zoals de beruchte Scar uit The Lion King zou zeggen: ‘wees voorbereid’ om de ritmes van de Afrikaanse savanne en de Indiase jungle te beleven met nieuwe shows en ontmoetingen met karakters uit de twee beroemde tekenfilms.

The Lion King: Rhythms of the Pride Lands

Het verhaal van The Lion King komt tot leven in de voorstelling The Lion King: Rhythms of the Pride Lands. Simba, Nala, Rafiki, Mufasa, Scar, Timon en Pumbaa vertellen het bekende verhaal aan de hand van populaire liedjes als Circle of Life, I Just Can’t Wait to be King, Can You Feel the Love Tonight en Hakuna Matata. Zangers, dansers, acrobaten en drummers zullen de Pride Lands nieuw leven inblazen met een indrukwekkende choreografie en originele kostuums die door Disneyland Paris zijn ontworpen.

Baloe en Koning Lowietje in The Lion King Jungle Festival in Disneyland Paris - Foto: © Disney

The Jungle Book Jive

In het hart van Disneyland Park wordt de show The Jungle Book Jive opgevoerd. De voorstelling neemt bezoekers mee naar de Indiase jungle, waar Baloe en Koning Lowietje zich samen met Mickey Mouse en zijn vrienden ontpoppen tot echte ontdekkingsreizigers. Door nummers als The Bear Necessities en I Wanna Be Like You zullen de gasten mee terug worden genomen naar hun kindertijd.

Timons MataDance

Timon en Pumbaa uit de Leeuwenkoning wachten de gasten op in Adventureland in Disneyland Park om ze hun Hakuna Matata-filosofie te leren met behulp van Timons MataDance.

Rafiki in The Lion King Jungle Festival in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Djembe Joy Village

In het Disneyland Park kunnen de gasten het Djembe Joy-dorp ontdekken, waar zij worden meegevoerd door meeslepende drumbeats en interactieve muzikale animaties. Rafiki uit The Lion King en Koning Lowietje uit The Jungle Book zijn de gastheren in het dorpje. Tijdens het Lion King & Jungle Festival kunnen bezoekers nieuwe souvenirs tegemoet zien die speciaal ontwikkeld zijn voor Disneyland Paris. Er zullen producten van de show The Lion King: Rhythms of the Pride Lands verkrijgbaar zijn en kleding en lifestyle-producten geïnspireerd op The Lion King en Simba.

The Lion King & Jungle Festival is te beleven in Disneyland Paris van 30 juni tot en met 22 september 2019

► Kijkje achter de schermen