The Making of Lion King and Jungle Festival - Foto: © Disney

Op 25 mei start Disneyland Paris met de serie The Making of The Lion King & Jungle Festival. De video’s geven een kijkje achter de schermen van de totstandkoming van het festival dat van 30 juni tot en met 22 september in het Franse attractiepark wordt gehouden.

Disneyland Paris maakt deze zomer de bühne vrij voor twee meesterwerken uit het oeuvre van de Amerikaanse tekenfilmproducent: The Lion King en Jungle Book. Een serie documentaires volgt de ontwikkeling van dit groots opgezette dagelijkse festival, van de eerste ideeën tot aan de première. De beelden laten zien hoe de shows werden bedacht en hoe de muziek werd gecomponeerd en opgenomen. Daarnaast is er een kijkje bij de repetities van de artiesten, bij het ontwerpen van de kostuums en de ontwikkeling van souvenirs en speciale gerechten.

Grote hits

The Lion King & Jungle Festival omvat onder meer een nieuwe show met als titel The Lion King: Rhythms of the Pride Lands. In de voorstelling wordt het bekende verhaal rond Simba, Nala, Rafiki, Mufasa, Scar, Timon en Pumbaa op een volledig nieuwe manier aan het publiek verteld. Vanzelfsprekend ontbreken grote hits als Circle of Life, I want to be King, Can you feel the love tonight? en Hakuna Matata niet.

The Making of Lion King and Jungle Festival - Foto: © Disney

Dansen op Central Plaza

Door Disneyland Park trekt de parade The Jungle Book Jive. Eindpunt is Central Plaza, voor het kasteel van Doornroosje, waar gasten samen met Baloo en Koning Lowietje kunnen dansen op de aanstekelijke muziek uit de filmklassieker als The Bear Necessities en I Wan’na Be Like You. Voor deze paradeshow, waaraan ook oversized dieren deelnemen, heeft Disneyland speciaal dansers uit India aangetrokken.

Live te volgen

De afleveringen van The Making of The Lion King & Jungle Festival zijn te zien op de diverse kanalen van Disneyland Paris. De eerste uitzending op 25 mei is een live programma dat te volgen is via YouTube, Facebook en de website van het park.

The Lion King & Jungle Festival is te beleven in Disneyland Paris van 30 juni tot en met 22 september 2019

► Festival met Lion King en Jungle Book