Winnie the Pooh in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Natuurlijk verlaat je Disneyland Paris zonder minstens één foto met een beroemde Disney-figuur. De helden van Disney hebben vaste plekken waar ze poseren met hun fans. Op die locaties is een keurige wachtrij gemaakt, zodat dringen en hoofden van vreemden op je foto worden voorkomen.

Main Street, U.S.A.

In en rond Main Street, U.S.A. bevinden zich de vaste meet & greet-locaties van klassieke Disney-karakters. Je treft Minnie Mouse aan op Town Square, meteen bij binnenkomst in Disneyland Park. Ze staat in de linkerhoek van het plein, voor de ingang van de Liberty Arcade.

Goofy staat op hetzelfde plein als Minnie, op Town Square, maar dan in de rechterhoek, voor de ingang van de Discovery Arcade.

Donald Duck verschijnt regelmatig op het kleine podium tussen Main Street, U.S.A. en Central Plaza. Sla aan het einde van Main Street – meteen na Casey’s Corner – linksaf. Je vindt de meet & greet van Donald tegen de wand.

Winnie de Pooh ontmoet zijn bewonderaars in het plantsoen tegenover restaurant Plaza Gardens, aan het einde van Main Street rechts.

Frontierland

Tiana uit The Pincess and the Frog gaat met haar fans op de foto bij de Thunder Mesa Riverboat Landing, de aanlegplaats van de raderboten in Frontierland.

Merida uit de film Brave heeft een rustig plekje opgezocht: voorbij Big Thunder Mountain linksaf. Daar loopt een paadje naar het water van The Rivers of the Far West en dat is de locatie waar Merida regelmatig opduikt.

■ Wat kosten tickets voor Disneyland Paris?

Ontmoet Knabbel of Babbel in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Adventureland

Knabbel, Babbel en Baloe de Beer dollen met de gasten naast restaurant Hakuna Matata in Adventureland.

Aladdin mengt zich onder de bezoekers op het pleintje van de Adventureland Bazar, waar ook zijn eigen attractie Le Passage Enchanté d’Aladdin zich bevindt.

Wie Peter Pan wil ontmoeten begeeft zich naar zijn schip op Adventure Isle, naast de grote rots in de vorm van een doodskop.

Fantasyland

In Fantasyland kun je een vrolijk dansje maken met Alice uit Wonderland. Logischerwijs tref je haar aan tussen haar twee eigen attracties in: tussen Alice’s Curious Labyrinth en Mad Hatter’s Tea Cups.

In Fantasyland bevinden zich ook de gebouwen waar je de hele dag met Mickey Mouse en de Disney-prinsessen op de foto kunt. Mickey ontmoet je in het theater Meet Mickey Mouse. Je vindt deze locatie naast het wonderlijke doolhof van Alice. In zijn kleedkamer in het theater laat Mickey je zijn beste goocheltrucs, kostuums en rekwisieten zien.

In het Princess Pavilion kun je op de foto met één van de geliefde Disney-prinsessen. De ontmoet- en groet-locatie van de koninklijke hoogheden ligt links van It’s a Small World. Voor het gebouw van de prinsessen staan automaten waar je een kaartje met het tijdstip waarop je aan de beurt bent kunt halen. Je hoeft dan niet urenlang in de rij te staan.

■ Nog meer shows en entertainment