Big Thunder Mountain Railroad in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Disneyland Park bestaat in 2017 een kwart eeuw. Om er bij de 25e verjaardag tiptop uit te zien, worden attracties en hotels van onder tot boven gerenoveerd.

Bij het zilveren jubileum van Disneyland Paris moeten alle attracties en hotels schitteren. Daarom is in het park een grootschalige renovatiegolf gestart. Diverse attracties werden al onderhanden genomen en ook tot aan de start van het jubileumfeest op 12 april 2017 worden diverse blikvangers in de twee themaparken gerenoveerd. Iets om rekening mee te houden bij je volgende bezoek aan Disneyland Paris!

Big Thunder Mountain

Liefst anderhalf jaar lang gaat er gewerkt worden aan Big Thunder Mountain Railroad. De populaire achtbaan in Frontierland is inmiddels gesloten en blijft dicht tot januari 2017. De hele berg wordt opnieuw geschilderd en de scène met het ontploffende dynamiet krijgt nieuwe techniek met geavanceerde projecties. Het hele meer rondom Big Thunder Mountain – de Rivers of the Far West – is leeggepompt, waardoor ook de boten niet meer varen. Tegelijkertijd wordt de Thunder Mesa Riverboat Landing aangepakt en worden de geisers naast Phantom Manor in hun oude glorie hersteld.

■ Bekijk de (overige) attracties in Frontierland

Peter Pan’s Flight

Een andere geliefde attractie die tijdelijk op slot gaat is Peter Pan’s Flight. Het vliegtochtje naar Neverland is voor renovatie gesloten tot 9 juli 2016. La Cabane des Robinsons en Adventure Isle zijn niet toegankelijk tot september 2016. Bij de renovatie van Pirates of the Caribbean – van januari 2017 tot aan de zomer van dat jaar – zal Jack Sparrow zijn intrek nemen in de populaire darkride.

Naar Disneyland Park

Star Tours 2: The Adventure Continues komt naar Disneyland Paris - Foto: © Lucasfilm Ltd.TM and Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Star Tours en Space Mountain

Sinds maart 2016 is ook Star Tours dicht. Als de vluchtsimulator een jaar later – in maart 2017 – weer opent, is de film vernieuwd en driedimensionaal geworden. De belevenis heet vanaf dat moment Star Tours 2: The Adventure Continues. Donkere achtbaan Space Mountain wordt vanaf januari 2017 drie maanden onderhanden genomen.

Rock ‘n’ Roller Coaster

In Walt Disney Studios Park is Rock ‘n’ Roller Coaster gesloten tot 17 juni 2016. Tussen eind augustus 2016 en april 2017 wordt er gewerkt aan de Studio Tram Tour. Deze rit achter de schermen van de film krijgt onder meer een nieuwe scène uit Star Wars.

Bijna 14 jaar lang was AniMagique te zien in Walt Disney Studios Park - Foto: © Disney

AniMagique ten einde

Sinds 1 februari 2016 is de show AniMagique niet meer te zien in Studio 3 in Walt Disney Studios. De succesvolle voorstelling met de Disney-figuren, waarin veel gebruik wordt gemaakt van blacklight, was sinds de opening van het filmpark op 16 maart 2002 een onderdeel van het entertainmentprogramma. Tot 2 juli 2016 blijft het theater leeg. Vanaf die datum is er een nieuwe show te zien: Mickey and the Magician.

■ Twee nieuwe Disney-shows in 2016

Hotel Cheyenne

Ook de hotels van Disneyland Paris worden één voor één aangepakt. Hotel Santa Fe en Newport Bay Club hebben de renovatie al achter de rug. Nu is Cheyenne aan de beurt: het populaire hotel wordt in fases vernieuwd tussen februari 2016 en september 2017.

■ Ook Fantasia Gardens wordt vernieuwd

Disneyland Paris met Peter Langhout Reizen