Cars Race Rally in Walt Disney Studios - Foto: © Disney

Toon Studio is een themaland helemaal gewijd aan de films van Disney en Pixar, zoals Toy Story, Finding Nemo, Cars en Ratatouille. Een onderdeel van Toon Studio is het fantasierijke Toy Story Playland.

Toon Studio is één van de vier productiezones van Walt Disney Studios. Het themagebied is een eerbetoon aan zowel het verleden als het heden van de kunst van animatie. In dit kleurrijke gebied kom je overal de beroemde stripfiguren van Disney en Pixar tegen. De stripkarakters zijn afkomstig uit cartoons en woorden ook wel ‘toons’ genoemd. Vandaar Toon Studio.

Genie uit de film Aladdin roept je met een grote toeter op een ritje te maken in de Flying Carpets over Agrabah. Crush’s Coaster is één van de populairste attracties in het park. In deze overdekte achtbaan met draaiende karretjes maak je een sensationele rit onder de zee, samen met Nemo en Crush uit de Pixar-film Finding Nemo. Een filmset van Radiator Springs, de woonplaats van Cars, dient als decor voor de alle kanten op draaiende autootjes van Cars Quatre Roues Rallye (Cars Race Rally).

Toy Story Playland in Walt Disney Studios - Foto: © Disney

Een schitterend onderdeel van Toon Studio is Toy Story Playland, helemaal gewijd aan de succesvolle films van Toy Story. Een vier meter hoge Buzz Lightyear heet je welkom in het speelland. Je wandelt tussen levensgroot speelgoed door en stapt in de Toy Soldiers Parachute Drop van de Green Army Men. Jong en oud geniet van de snelle draaimolen Slinky Dog Zigzag Spin. Voor sneller plezier maak je een ritje in de spannende RC Racer.

Place de Rémy en Ratatouille in Walt Disney Studios - Foto: © Disney

Naast Toy Story Playland waan je je even in Parijs. Aan de Place de Rémy ligt Ratatouille: The Adventure, waar je ratje Rémy vergezelt bij een krankzinnig culinair avontuur door het beroemde restaurant Gusteau’s. In Ratatouille – gebaseerd op de Pixar-film met dezelfde naam – word je zo klein als een rat.

In Toon Studio kom je ook de klassieke stripfiguren van Disney tegen. In Art of Disney Animation kun je zien hoe een animatiefilm gemaakt wordt en meteen zelf aan de slag.

Crush's Coaster in Walt Disney Studios - Foto: © Disney

Attracties in Toon Studios en Toy Story Playland

Ratatouille: The Adventure
In Ratatouille: The Adventure wordt het decor steeds groter en voel jij je steeds kleiner. Je stapt in een ‘ratmobiel’ die je door sterrenrestaurant Gusteau’s voert. De dolle rit gaat door de drukke keuken, de koelcel en de volle restaurantzaal.

Crush’s Coaster
In deze donkere achtbaan ga je draaiend op het schild van Crush door de onderwaterwereld van de Oost-Australische golfstroom. Onderweg kom je langs bontgekleurde koraalriffen, kwallen, een gezonken onderzeeër en haai Bruce, bekend uit de animatiefilm Finding Nemo.

Art of Disney Animation
Onder de enorme blauwe tovenaarshoed van Mickey Mouse bevindt zich Art of Disney Animation. Een tekenaar laat op het witte doek zien hoe een stripfiguur ontstaat en tot leven komt. In een workshop kun je leren hoe je een Disney-personage tekent, je kunt stemmen inspreken en geluidseffecten maken.

Flying Carpets over Agrabah
Stap op een vierpersoons vliegend tapijtje en zweef hoog boven de stad Agrabah, uit de film Aladdin. Geest Genie moedigt je aan je om hoger te vliegen, maar je bepaalt zelf hoe hoog je gaat.

Cars Race Rally
OP deze snelle draaimolen maken kleine raceautootjes allerlei onverwachte bochten. Het decor van deze op de film Cars gebaseerde attractie wordt gevormd door het woestijnstadje Radiator Springs.

RC Racer in Toy Story Playland in Walt Disney Studios - Foto: © Disney

RC Racer
RC Racer is de spannendste attractie van Toy Story Playland. In deze U-vormige baan van 27 meter hoog racet een immense speelgoedwagen op en neer.

Soldiers Parachute Drop
In Toy Soldiers Parachute Drop in Toy Story Playland word je eerst 25 meter omhoog getakeld. Daarna zweef je naar beneden, maar de parachute zorgt ervoor dat het een aangename val is.

Slinky Dog ZigZag Spin
In deze snelle draaimolen in Toy Story Playland jaagt hond Slinky Dog zijn eigen staart achterna.

■ Handige informatie